Všechny kategorie
  • Všechny kategorie
  • Oblečení a móda
  • Nábytek
  • Elektronika a bíle zboží
  • Dům a zahrada
  • Sport & Fitness
  • Dětské zboží
  • Potraviny
  • Kosmetika a zdraví
  • Hudební nástroje
  • Rybářské potřeby
  • Dárky
  • Auto-moto

Chilli koření Birds Eye mleté 10 g

(Celkem 56 hodnocení)
Popis produktu Chilli koření Birds Eye mleté 10 g

POPIS

Mleté chilli koření Birds Eye od výrobce Chilli Doctor je ideální pro dochucení pokrmů a pro přípravu pálivých jídel. Balení obsahuje uzavíratelnou ampulku s mletými chilli papričkami odrůdy Birds Eye. Jedná se o chilli papričky z rodu Capsicum frutescens a jejich pálivost dosahuje 50 000 - 100 000 SHU (jedhotek Scovilleho stupnice pálivosti).

Chilli papričky Birds Eye jsou ideální na přípravu pálivých jídel jako jsou guláše, omáčky atd. Toto koření využijete například při přípravě domácích kořeních směsí, na marinování masa, na přípravu salsy nebo třeba chilli con carne. 

SPECIFIKACE

Složení: mleté chilli papričky Birds Eye

Stupeň pálivosti:       (50 000 - 100 000 SHU)

Hmotnost: 10 g

Země původu: Malawi

Vhodné k: ochucení pokrmů

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 g)

Kalorie: 1561 kJ / 376 kcal

Tuky: 17,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 3,3 g

Sacharidy: 29,4 g z toho cukry: 10,3 g

Bílkoviny: 12 g

Soli: 0,1 g 

PRAKTICKÉ RADY

Spotřebujte před datem uvedeným na obale. Skladujte na suchém a chladném místě. 

RECEPT NA CHILLI CON CARNE

1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí

K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly

Postup:

1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.

2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem. 

Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz

Druh papričky Stupeň pálivosti [SHU]
Jalapeño 5 000