Chilli koření Birds Eye mleté 10 g
Popis produktu Chilli koření Birds Eye mleté 10 g
POPIS
Mleté chilli koření Birds Eye od výrobce Chilli Doctor je ideální pro dochucení pokrmů a pro přípravu pálivých jídel. Balení obsahuje uzavíratelnou ampulku s mletými chilli papričkami odrůdy Birds Eye. Jedná se o chilli papričky z rodu Capsicum frutescens a jejich pálivost dosahuje 50 000 - 100 000 SHU (jedhotek Scovilleho stupnice pálivosti).
Chilli papričky Birds Eye jsou ideální na přípravu pálivých jídel jako jsou guláše, omáčky atd. Toto koření využijete například při přípravě domácích kořeních směsí, na marinování masa, na přípravu salsy nebo třeba chilli con carne.
SPECIFIKACE
Složení: mleté chilli papričky Birds Eye
Stupeň pálivosti: (50 000 - 100 000 SHU)
Hmotnost: 10 g
Země původu: Malawi
Vhodné k: ochucení pokrmů
NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY
(Údaje pro 100 g)
Kalorie: 1561 kJ / 376 kcal
Tuky: 17,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 3,3 g
Sacharidy: 29,4 g z toho cukry: 10,3 g
Bílkoviny: 12 g
Soli: 0,1 g
PRAKTICKÉ RADY
Spotřebujte před datem uvedeným na obale. Skladujte na suchém a chladném místě.
RECEPT NA CHILLI CON CARNE
1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule (nakrájená nadrobno), 1 čerstvá červená paprika (zbavená semínek a nasekaná nadrobno), sušené chilli papričky (množství a druh zvolte podle požadované výsledné pálivosti pokrmu, můžete použít i mleté koření), 1 stroužek česneku (prolisovaný), 1 lžička sušené sladké papriky, 1 lžíce drceného kmínu, 500 g mletého hovězího masa, 300 ml vývaru, 400 g konzervovaných rajčat (nasekaných), ½ lžíce sušené majoránky, 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády, sůl a pepř, 2 lžičky rajčatového protlaku, 400 g sterilovaných červených fazolí
K podávání: 2 rajčata (nakrájená), 2 lžíce čerstvého koriandru, kukuřičné tortilly
Postup:
1. Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, chilli, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.
2. Vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem.
Podávejte v kukuřičných tortillách ozdobené rajčaty a koriandrem.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.apetitonline.cz
Nejoblíbenější produkty v kategorii Koření Zobrazit více
Druh papričky | Stupeň pálivosti [SHU] |
Jalapeño | 5 000 |